Orthomoleculaire therapie

Simpel gezegd is het een therapie waarbij gekeken wordt naar klachten en het verband met tekorten aan voedingsstoffen zoals vetten, eiwitten, koolhydraten, maar ook vitaminen en mineralen. Bij een tekort van één of meerdere van deze stoffen, ontstaan er klachten/ziekten.

Alle vitamines, mineralen en andere noodzakelijke voedingsstoffen die normaal in het lichaam voorkomen, moeten voor het goed functioneren van ons lichaam in optimale hoeveelheden aanwezig zijn. Bij orthomoleculaire therapie worden voedingsstoffen toegepast om ziekteprocessen tegen te gaan en genezingsprocessen te bevorderen. Het gaat dan eigenlijk om het ondersteunen van het lichaam om zichzelf te genezen. Het is in feite een synoniem voor ‘voedingsgeneeskunde’.

Verbeter je gezondheid

Gezond worden en blijven heeft te maken met het vinden en behouden van de juiste lichamelijke en geestelijke balans. Als de balans wordt verstoord kunnen er allerlei klachten ontstaan. De behandelstrategie omvat voornamelijk voedingsadvies, orthomoleculaire en fytotherapeutische interventies, bewegings- en lifestyleadvies. Orthomoleculaire therapie is gebaseerd op het behandelen van de oorzaken van de klachten en niet op de symptomen. Kortom, je leert gezond en dus genezend eten, slapen en bewegen, met, indien nodig, ondersteuning van de juiste supplementen en planten.

“Let food be the medicine and medicine be the food.” — Hippocrates