Praktijk

In mijn praktijk behandel en begeleid ik mensen met chronische en onbegrepen klachten. Het is bekend dat deze klachten voor een groot deel ontstaan door onze leefstijl en leefwijze. Door het veranderen van de voeding, door anders te gaan bewegen en het leren omgaan met de drukte van het dagelijks leven wordt de weg vrijgemaakt voor herstel. Ik geef advies over preventieve zorg, voeding, beweging en lijfstijl met als belangrijkste doel dat je weer controle krijgt over je gezondheid. Ik ben ervan overtuigd dat we ons lichaam op verschillende niveaus moeten behandelen om gezond te krijgen en te houden. Mijn missie is om je te leren en te laten ondervinden hoe je met een gezonde levensstijl, je weer prettig en energiek voelt. Leren naar je lichaam te luisteren want tenslotte geeft je lichaam je continu feedback.

Oost en West

Tijdens mijn opleidingen heb ik mij uitgebreid verdiept in de Chinese en Westerse wetenschap. Nog steeds sta ik elke dag versteld van de werking en de schoonheid van Acupunctuur. De oude Chinezen wisten zonder kennis van de moderne wetenschap zoveel van de werking van het menselijk lichaam en de geest dat ook nu nog veel klachten met deze methode behandelt kunnen worden. Ik vind dat Westerse en Oosterse geneeswijzen elkaar goed kunnen aanvullen. Vaak is een cliënt beter af met Westerse geneeskunde, maar soms zijn er met Acupunctuur resultaten te behalen die Westerse opgeleide artsen niet voor mogelijk houden.

Nooit uitgeleerd

Orthomoleculaire en Chinese geneeskunde zijn vakken waarin je nooit bent uitgeleerd. Om mijn kennis over de laatste ontwikkelingen bij te houden volg ik met veel plezier studies, bijscholingen, bezoek ik regelmatig congressen, seminars en lees ik medische literatuur. Daarnaast vind ik het belangrijk om met mijn collega’s binnen de beroepsvereniging ervaringen uit te wisselen. Dit doe ik in een intervisie groep.

Ketogeen Therapeut

Mijn interesse in het Ketogeen dieet begon bij de geboorte van mijn jongste dochter. Door een ernstig epilepsiesyndroom (Dravet) is ze verstandelijk en lichamelijk gehandicapt. Daar waar de zwaarste medicatie haar dagelijkse aanvallen (gemiddeld 120 per dag) niet konden minderen, heeft het Ketogeen dieet haar een grote periode aanvalsvrij gehouden. Een Ketogene leefstijl heeft een krachtig en positief effect op de gezondheid en daarmee het hele lichaam, wil je hier meer over weten? Kijk dan op mijn website bij het Keto Leefstijl Programma.