Over Natuurlijk Inge

Mijn naam is Inge Hakkens en ik ben orthomoleculair therapeut volgens de kPNI en voedingsdeskundige. Het is een mondvol, maar het betekent eigenlijk dat ik patiƫnten met vaak chronische problemen help zichzelf te genezen. Hoe? Door de zelfherstellende kracht van het lichaam op een zo natuurlijk mogelijke manier tot genezing te laten komen. Ik geef advies over preventieve zorg, voeding, beweging en lijfstijl.

Ik ben getrouwd en moeder van drie prachtige tienerdochters. Ik krijg veel energie van sporten, wandelen in de natuur met onze hond en lekker koken. Naast de zorg voor mijn gezin en de werkzaamheden in mijn praktijk, volg ik diverse HBO studies en bijscholingen zodat ik altijd op de hoogte ben van de laatste ontwikkelingen binnen de Westerse en Chinese gezondheidszorg. Daarmee besef ik elke dag weer hoe belangrijk het is, om de balans tussen een druk bestaan en voldoende ontspanning goed te bewaken.

Mijn interesse in de geneeskracht van voeding begon bij de geboorte van mijn jongste dochter. Door een ernstig epilepsiesyndroom (Dravet) is ze verstandelijk en lichamelijk gehandicapt. Daar waar de zwaarste medicatie haar dagelijkse aanvallen (gemiddeld 120 per dag) niet konden minderen, heeft een dieet op basis van vetten (Ketogeendieet) haar een grote periode aanvalsvrij gehouden.

Hierdoor ben ik mij verder gaan verdiepen in natuurlijke voeding en leefstijl en al lezende en lerende besloot ik mijn beroep hiervan te maken. Ik wil graag bijdragen aan een gebalanceerde leefstijl waardoor je gezonder blijft, meer geniet en je stukken beter voelt. Voor jou betekent dat misschien zo nu en dan komen voor een heerlijke ontspannende massage met een kopje thee en verder helemaal niets. Wellicht heb je een specifieke klacht waar je vanaf wilt of een probleem waar je mee worstelt. Of om weer balans te vinden in alles wat er wordt gevraagd in je dagelijkse leven. Dat is wat mijn werk zo fantastisch maakt, want waar je ook voor komt, je loopt mijn praktijk uit in een betere versie van jezelf dan hoe je binnenkwam.

Ik ben aangesloten bij de beroepsvereniging MBOG, de beroepsvereniging voor orthomoleculaire geneeskunde.

Consulten en behandelingen op het gebied van Orthomoleculaire therapie worden mogelijk geheel of gedeeltelijk vergoed vanuit je aanvullende verzekering. Check daarvoor de polisvoorwaarden van je zorgverzekering.