Ketogeen

De populariteit van het ketogeen dieet groeit snel. Alleen is het ketogeen dieet eigenlijk geen dieet, maar een keto leefstijl. Een leefstijl waar je heel veel energie van krijgt. Een leefstijl die goed is voor je lijf en je gezondheid en je ook mentaal een boost geeft. Als je eenmaal de slag te pakken hebt, dan wil je niet anders meer. Het keto voedingspatroon is laag in koolhydraten, medium in proteïnen en hoog in gezonde vetten. Het is wetenschappelijk bewezen dat koolhydraatarme voedingspatronen zeer effectief zijn om vet te verbranden en hoge bloeddruk, bloedsuiker problemen, overgewicht en vele andere chronische ziektebeelden te verbeteren. 

Hoe mooi is het als je straks kunt zeggen:

  • Ik heb controle over mijn lijf en gewicht
  • Ik voel me gezonder dan ooit
  • Ik kom moeiteloos op gewicht en hou dat ook zo
  • Mijn klachten en aandoeningen zijn minder en zelfs verdwenen
  • Ik geniet volop van het leven
  • Ik heb geen stress meer over wat ik wel en niet mag eten

Wat weet jij van het ketogeen dieet?

Het klassieke ketogeen dieet wordt voornamelijk uitgevoerd in centra of ziekenhuizen bij kinderen met epilepsie en stofwisselingstoornissen. Deze vorm van het dieet kent op de lange termijn mogelijk bijwerkingen en de uitvoering luistert nauw. 

Er zijn naast dit klassieke ketogeen dieet wat al ruim 100 jaar gebruikt wordt, meerdere varianten die heel effectief zijn in allerlei situaties. 

Een goed samengesteld ketogeen voedingspatroon, ook wel Therapeutische Koolhydraat Restrictie (TCR) genoemd, kan een zeer positieve werking hebben bij leefstijlziektes zoals diabetes type 2, hart- en vaatziekten, hypertensie en obesitas. Maar er zijn nog veel meer aandoeningen die sterk verminderen door ketogene voeding. Denk aan chronische ontstekingsziekten, gewrichtsklachten, chronische luchtwegklachten en spijsverteringsklachten. Maar denk ook aan neurologische aandoeningen zoals migraine, multiple sclerose en de ziekte van Parkinson. 

Jammer genoeg wordt het op deze manier in Nederland nog maar nauwelijks ingezet. Dit komt vooral doordat kennis over deze nieuwe toepassingsgebieden nog niet zijn weg heeft gevonden naar de huisartsen en therapeuten. Zo is er een kloof ontstaan tussen het klassieke ketogeen dieet in de epilepsiecentra en de toepassing van alle andere vormen van het ketogeen dieet die veel gezondheidsvoordelen bied voor heel veel aandoeningen.

Keto leefstijl programma

Voor dit programma werk ik samen met het Ketogeen Instituut Nederland. Het Ketogeen Instituut heeft een ‘Keto Leefstijl Programma’ ontwikkeld waarin je in 4 fases alles leert over een keto leefstijl. Met praktische lessen, video’s, werkbladen, checklists, recepten etc. krijg je alle tools om je nieuwe leefstijl tot een succes te maken. In je eigen tempo kan je een jaar lang gebruik maken van de online omgeving.  En ik? Ik ben jouw keto coach in levenden lijve! Ik ben er voor advies, om je te helpen als je vastloopt, voor extra tips of misschien wel je stok achter de deur voor weegmomenten. Ik ben er voor de mensen die het fijn vinden om een therapeut als back-up te hebben.

Voorafgaand aan het intakegesprek krijg je een aantal (online) vragenlijsten die je voor het intakegesprek terugstuurt per mail. Tijdens het intakegesprek ga ik nog meer vragen stellen om te kijken of jij al klaar bent voor een keto leefstijl.  Daarnaast bekijk ik samen met jou of en zo ja welke bloedwaardes we willen weten als startwaarde. Hierna kan je zelf aan de slag met het onlineprogramma waarvoor ik je aanmeld. Zo kom je in mijn 'community', waar ik jou kan volgen en dus kan helpen. Naar wens kan je WeM consulten à 30 minuten boeken, waarin we ‘Wegen en Meten’, bij praten en eventuele knelpunten bespreken. Voor korte vragen kun je contact opnemen per telefoon, email of WhatsApp. Hiervoor wordt al naar gelang een kort consult berekend. Dit tarief geldt ook voor aansturing vanaf mijn kant n.a.v. laboratoriumuitslagen bijvoorbeeld.

Uitleg Ketogeen consulten

<i class="fas fa-comment-dots"></i>

Intakegesprek

Uitleg programma, aanvraag bloedwaardes
60-75 minuten
€140,-

<i class="fas fa-laptop"></i>

Online programma

Uitleg en aanpak 4 fases
1 jaar toegang
€215,- incl. BTW

<i class="fas fa-balance-scale"></i>

WeM Consult

Wegen en Meten, bespreken voortgang
30 minuten
€40,-

<i class="fas fa-mobile-alt"></i>

Contact

Korte vragen,  bellen / appen / mailen
10 minuten
Gratis

De kracht van een ketogeen voedingspatroon

Lees ook het artikel "De kracht van een ketogeen voedingspatroon".